CANNIBAL CORPSE, Carnosus, Unfound Reliance – Zagreb Boogaloo 26.06.2019.

When:
June 20, 2019 all-day
2019-06-20T00:00:00+00:00
2019-06-21T00:00:00+00:00

Death metal prvaci Cannibal Corpse ponovo u Zagrebu! Njihov četvrti nastup u Hrvatskoj dogodit će se u četvrtak, 20. lipnja u Boogaloou. Prije njih nastupit će švedski bendovi Carnosus i Unfound Reliance. Cijena ulaznica je 155 kuna i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (+web shop), Boogaloou, Dallas Music Shopu u Rijeci i Black Dog Pubu u Varaždinu, dok će na dan koncerta ako ih ostane koštati 180 kuna.

S radom su počeli davne 1988. u Buffalu, danas obitavaju u Tampi, legendarnoj meki američkog death metala (Death, Morbid Angel, Deicide, Obituary, Atheist, Hate Eternal). Prvi album „Eaten Back To Life“ objavili su 1990. za Metal Blade s kojim surađuju sve do danas, a posljednji u nizu „Red Before Black“ objavili su prije dvije godine. 2015. godine postali su bend s najviše prodanih albuma kad je u pitanju death metal.

Cannibal Corpse je oduvijek bio poprilično kontroverzan bend, prije svega zbog stihova koji nisu baš za svačije uši, morbidnih te vulgarnih artworka koji su ukrašavali njihove albume i najavljivali koncerte. Sve to rezultiralo je brojnim zabranama nastupa i prodajom albuma te protestima raznoraznih aktivista koji su njihov glazbeni izričaj smatrali nepoćudnim. Naravno, nipošto se ne smije zaboraviti niti antologijska scena s njima u legendarnom Ace Venturi s Jimom Carreyjem.
Članovi benda su George „Corpsegrinder“ Fisher, Paul Mazurkiewicz, Alex Webster, Rob Barrett i Erik Rutan iz benda Hate Eternal koji se nedavno pridružio ovom veselom kolektivu.

CANNIBAL CORPSE online:
https://www.youtube.com/watch?v=gNhN6lT-y5U
http://cannibalcorpse.net/
https://www.facebook.com/cannibalcorpse
https://twitter.com/corpseofficial

Švedska petorka Carnosus dolazi iz grada Orebroa, a sviraju kombinaciju death i thrash metala. Uzore pronalaze u bendovima kao što su At The Gates i The Black Dahlia Murder, a karakterizira ih sedmožičani bas, kao i specifičan black/death vokal. Prije tri godine izdali su deibitantski EP „The Universal Culmination“, dok bi svjetlo dana uskoro trebao ugledati i njihov prvi full album „Dogma of the Deceased“.
https://www.facebook.com/Carnosus/
https://www.youtube.com/watch?v=lzPPH3hTRZs

Švedska melodic death petorka Unfound Reliancedolaze iz Karlstadta. Kako i priliči, svoje uzore vide u pionirima goteborške melodic death scene. Umjesto relativno čestog individualizma i mizantropije, u svojim stihovima šalju poruke zajedništva i filantropije.
Facebook: https://www.facebook.com/UnfoundReliance/
https://www.youtube.com/watch?v=vWu0dQSRqFY

Događaj organiziraju Regular John booking i Hangtime Agency

Cover photo by Alex Morgan